Nordsjællands Politi: Nyt fra Humlebæk - onsdag den 16. september

Kilde: Nordsjællands Politi

Humlebæk er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Målrettet færdselsindsats, Snekkersten

På Kongevejen var der tirsdag morgen målrettet færdselsindsats med fokus på uopmærksomhed i trafikken, og i den forbindelse blev 10 bilister sigtet for at anvende håndholdt mobilteleon.

 

Ulovlige knallerter, Ølstykke

Klokken 09.00 blev en 15-årig kvindelig knallertfører standset og kontrolleret på Frederiksborgvej ud for Skenkelsøvej. Det viste sig, at knallerten, hun var kørende på, var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end det tilladte, men da knallerten var ejet af en 15-årig dreng fra Ølstykke, var det ham, der blev sigtet for forholdet, ligesom hans forældre blev underrettet.

Samme tid og samme sted blev en 16-årig mandlig knallertfører fra Ølstykke standset og kontrolleret, og også hans knallert var konstruktivt ændret til at kunne køre fra hurtigt, så også han fik en sigtelse for dette.

Også klokken 09.23 blev en 16-årig mandlig knallertfører fra Jægerspris standset og kontrolleret på strækningen, og hans knallert kunne ligeledes køre for hurtigt, hvorfor han blev sigtet for forholdet.

Kørsel uden førerret, Espergærde

Klokken 10.27 blev en blev en 58-årig mandlig bilist fra Humlebæk standset og kontrolleret på Hovvej i krydset ved Søndermarken. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, og han blev derfor sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Ulovlig knallert, Slangerup

Klokken 11.20 blev en 15-årig mandlig knallertfører fra Slangerup standset og kontrolleret på Københavnsvej ud for Øvej. Her viste det sig, at knallerten var konstruktivt ændret til at kunne køre for hurtigt, og den 15-årige fik derfor en sigtelse for dette.

Forsøg på bedrageri, Jægerspris

Klokken 13.49 anmeldte en 91-årig kvinde fra Jægerspris, at hun netop var blevet ringet op af en mand, der præsenterede dig som Magnus fra anmelderens bank. ”Magnus” oplyste, at netbanken ville være lukket frem til klokken 15, og at han derfor skulle bruge kvindens bankoplysninger. Kvinden fattede dog mistanke om, at der muligvis var tale om svindel, hvorfor hun lagde på og dernæst kontaktede politiet. 

Forsøg på bedrageri, Frederikssund

Klokken 15.10 anmeldte et ældre ægtepar fra Frederikssund, at de nogle timer forinden havde været udsat for et forsøg på bedrageri.

En ukendt person havde ringet og præsenteret sig som værende ansat i ægteparrets bank, og i den forbindelse havde den ukendte person sagt, at han ville komme forbi og udskifte parrets kreditkort på grund af coronasmitten.

Parret blev mistænksomme, og den mandlige halvdel af det pågældende ægtepar kørte derfor ind til den lokale bankfilial for at høre, om det kunne have sin rigtighed, hvilket banken afkræftede. Imens manden var i banken, og konen stadig var hjemme, var en fremmed mand dukket op på parrets adresse, men konen havde afvist den fremmede ved døren, der altså måtte forlade stedet med uforrettet sag.

Den fremmede mand, der dukkede op på adressen, beskrives som:
Mand, dansk af udseende, 30-35 år, 180-185 cm, spinkel af bygning, hvid i huden, med brunt, kort hår. Talte dansk. 

 

Kørsel uden førerret, Kokkedal

Klokken 15.51 standsede en patrulje en 54-årig mandlig bilist på Vandtårnsvej i krydset ved kongevejen Vejenbrød. Ved forespørgsel kunne han ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han ikke havde erhvervet sig førerret, og det modtog han derfor en sigtelse for.

Kørsel uden førerret, Ølsted

På Frederikssundsvej ud for Birkebakkerne blev en 67-årig mandlig bilist fra Nørre-Alslev standset af en patrulje klokken 15.51. Her kunne manden ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han ikke havde erhvervet sig retten til at køre bil. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det ikke var første gang, manden kørte bil uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Indbrud i kolonihavehuse, Kgs. Lyngby

Klokken 16.24 blev det anmeldt, at der mellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 16.20 havde været indbrud i et kolonihavehus i Hf. Ermelunden. Her var hoveddøren blev opbrudt. Der var fra stedet ikke umiddelbart stjålet noget.

Det samme gjorde sig gældende i to andre kolonihavehuse i samme haveforening. Det ene sted var der indbrud mellem søndag klokken 14.00 og tirsdag klokken 17.15 ved opbrydning af en dør. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande herfra.

Det andet sted var der indbrud mellem søndag klokken 15.30 og tirsdag klokken 18.20. Her var hoveddøren brudt op, men der var ikke umiddelbart stjålet noget.

Også i et kolonihavehus i Hf. Skovmosen havde der været indbrud i et kolonihavehus, og fra stedet var der stjålet et større antal glas indeholdende honning samt en cykeltrailer, værktøj og knive. Indbruddet var sket mellem mandag klokken 19.00 og tirsdag klokken 08.00.

Besiddelse af stoffer, Snekkersten

Da en 22-årig mand fra Helsingør klokken 19.29 bemærkede en patrulje på parkeringspladsen ved Snekkersten Station, forsøgte han at gemme en pose med en mindre mængde hash væk. Det observerede patruljen dog, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Tumult ved Rema 1000, Helsingør

Klokken 20.15 blev det anmeldt, at der klokken 18.00 havde været tumult mellem en 65-årig mand fra Helsingør og en medarbejder i Rema 1000 på Esrumvej. Der var umiddelbart opstået en diskussion mellem de to grundet medarbejderens kasselukning, og kort efter opstod der håndgemæng mellem dem, hvilket resulterede i, at den 65-årige mand faldt til jorden og efterfølgende måtte køres på skadestuen til kontrol.

Idet der var forskellige forklaringer på, hvad der var hændt, skal Nordsjællands Politi nu blandt andet kigge overvågningsmateriale igennem for at fastslå det præcise hændelsesforløb. 

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 20.15 blev det anmeldt, at en mand gik rundt og flyttede og kiggede på cykler ved Hillerød Station ud for Jupiter Cykler, som om han muligvis havde til hensigt at stjæle cykler derfra. En patruljer kørte til stedet, hvor manden i mellemtiden var forsvundet. Patruljen kørte efterfølgende rundt i området for at lede efter manden, som dog ikke var at finde.

Han beskrives som: ca. 185 cm, afrikansk af udseende og skaldet. Iført mørk jakke og cowboybukser.

Besiddelse af stoffer, Hørsholm

Da en patrulje befandt sig nær NGG klokken 21.20 kunne de lugte hash, og de gik derefter rundt i området, hvor de kort efter traf fire unge mænd fra Kokkedal og Fredensborg bag NGG på Christianshusvej. Her blev de fire unge visiteret, og den ene, en 19-årig mand fra Kokkedal, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket patruljen sigtede ham for.

Besiddelse af stoffer, Rungsted Havn

På parkeringspladsen ved Rungsted Havn blev en patrulje klokken 01.45 opmærksom på en parkeret bil, der lå joint-skodder omkring, og fra bilen lugtede der af hash. I bilen traf de en 23-årig mand fra Hvidovre, og ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

Mistænkeligt forhold og indbrud på plejehjem, Kgs. Lyngby

Klokken 02.39 onsdag nat blev det anmeldt, at tre maskerede personer var blevet set ved Plejecenter Bredebo Nordgården. En patrulje kørte til området for at lede efter dem, men det var ikke muligt at udfinde dem.

De tre personer beskrives alle som: i 20’erne, ikke etnisk danske af udseende. Iført masker, hættetrøjer og handsker.

Klokken 08.17 onsdag morgen blev det anmeldt, at der mellem midnat og klokken 03.00 havde været indbrud på Plejehjem Solgården. Via et på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt indstigningssted tiltvang gerningsmændene sig adgang til stedet og færdedes i stueetagen, hvor der også blev opbrudt et medicinskab. Tre mænd var omkring klokken 3 blevet set ud for stedet.

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at de to hændelser er relaterede. 

Indbrud i kiosk, Stenløse

I 7/Eleven på Frederikssundsvej var der klokken 02.59 indbrud, idet ukendte gerningsmænd havde skaffet sig adgang til stedet ved at opbryde en bagdør. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Anholdt for forsøg på indbrud i forretning, Hørsholm

Klokken 03.34 indløb der anmeldelse om, at der løb seks hætteklædte personer rundt på taget Kongevejscentret. Patruljer kørte til stedet, hvor to personer flygtede fra stedet, mens to andre, begge 20 årige mænd fra Hørsholm, blev anholdt. Idet der var indikationer på, at personerne formentlig havde haft til hensigt at bryde ind på stedet, blev de sigtet for forsøg på indbrud.

Indbrud i forretning, Frederikssund

I Kirppu på Kockvej var der klokken 04.43 indbrud. En patrulje kørte dertil, men gerningsmændene havde i mellemtiden forladt stedet. Gerningsmændene var umiddelbart komme ind via et vindue. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Indbrud på skole, Helsinge

Klokken 06.51 blev det anmeldt, at der omkring midnat havde været indbrud på Bjørnehøjskolen på Thorsmosevej, idet ukendte gerningsmænd havde tiltvunget sig adgang til stedet ved at bryde ind i et lærerarbejdsrum. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande. 

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 15.-16. september 2020

Flere artikler