Nordsjællands Politi: Nyt fra Humlebæk - fredag den 11. september


Humlebæk er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud i lagerbygninger, flere steder

Klokken 07.29 blev det anmeldt, at der klokken 01.16 havde været indbrud i flere lagerbygninger på Fruervadvej i Skævinge. Ukendte gerningsmænd tiltvang sig det ene sted adgang ved at fjerne en rude i en dør på stedet. Fra stedet blev der stjålet en højtaler og værktøj.

I den anden lagerbygning tiltvang – formentlig de samme – ukendte gerningsmænd sig adgang via et vindue, ligesom der var opbrudsmærker at se på hoveddøren. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke oplysninger om eventuelt stjålne genstande herfra.

Også på Stæremosen i Gilleleje var der indbrud i to lagerbygninger. Forholdet blev anmeldt klokken 11.20 og havde fundet stedet mellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 06.00. Her var hegnet rundt om lagerbygningerne opbrudt, og herefter var dørene ind til bygningerne opbrudt. Fra bygningerne var der stjålet en større mængde el-værktøj.

 

Færdselsuheld, Virum
På Kongevejen kørte en 35-årig mandlig bilist fra Slangerup klokken 07.39 i sydlig retning, hvor han svingede til højre ind ad indkørslen til Circle K. Herved påkørte han en 49-årig mandlig cyklist fra Holte, som cyklede ad cykelstien også i sydlig retning. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld tilkaldt for at tilse cyklisten.

Den 35-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

Flere personer anholdt for ulovligt arbejde, Stenløse

Som led i en aktion mod social dumping og i samarbejde med Arbejdstilsynet besøgte Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion omkring klokken 08 en byggeplads en byggeplads på Dam Holme. Her blev syv udenlandske statsborgere anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. 

Fem af de sigtede fremstilles fredag klokken 11.30 i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

 

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Lundtoftegårdsvej kørte en 22-årig mandlig bilist fra Ishøj klokken 08.54 i nordlig retning, hvor han drejede til venstre ad Akademivej. I forbindelse med venstresvinget påkørte han en 53-årig mandlig cyklist fra Lyngby, som kom kørende i sydgående retning ad Lundtoftegårdsvej. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men cyklisten, som var noget påvirket af påkørslen, blev kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Den 22-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

Målrettet færdselsindsats, Græsted

På Dønnevældevej ved Enghavevej var der omkring klokken 09 målrettet færdselsindsats, hvor i alt 27 bilister blev standset. I den forbindelse blev en 24-årig mandlig bilist fra Hundested anholdt og sigtet for narkokørsel, idet et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev derefter kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle påvirkning.

 

Mistænkeligt forhold, Kgs. Lyngby

En beboer på Blomstervænget bemærkede klokken 09.24 en mand, som gik rundt på vejen og kiggede ind ad vinduerne i flere forskellige huse. Det vakte beboerens mistanke, og han henvendte sig derfor til manden, som dog ikke kunne svare på, hvad han foretog sig på stedet. Herefter forlod den fremmede mand stedet. Patruljer kørte til området for at lede efter ham, men det var ikke muligt at udfinde ham.

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 35-45 år, 175-185 cm, almindelig af bygning, hvid i huden og kronraget/skaldet. Iført gråt arbejdstøj med malerpletter. Talte et uidentificeret fremmesprog.

 

To mænd anholdt for indbrud og forsøg på indbrud, Espergærde, Kvistgård og Snekkersten

Klokken 10.51 anmeldte en 46-årig mandlig beboer på Mørdrupvej i Espergærde, at han havde opdaget to fremmede personer, som var på vej ind i hans have. De to personer opdagede samtidig, at der var overvågning på stedet, og de skyndte sig derfor fra stedet. Mens anmelderen havde kontakt til politiet, fulgte han efter de to personer, og patruljer kunne derfor kort efter standse dem i krydset mellem Rugmarken og Bygmarken. Her blev de to mænd, en 28-årig og en 30-årig og begge udenlandske statsborgere, anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

Ved visitation blev de fundet i besiddelse af genstande, som senere kunne relateres til et indbrud på Munkesøvej i Kvistgård, som blev anmeldt klokken 13.56. Her var der sket indstigning gennem en opbrudt terrassedør, og fra stedet var der stjålet smykker og en pung indeholdende danske og udenlandske kontanter.

De to mænd fremstilles fredag klokken 11.00 i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Det kan ikke afvises, at de to mænd også kan sættes i forbindelse med et indbrud på Hovedgårdsvej i Kvistgård, som blev anmeldt klokken 08.44. Her havde ukendte gerningsmænd mellem onsdag klokken 15.00 og torsdag klokken 08.20 opbrudt en havedør. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande herfra.

Kort forinden, der var blevet konstateret indbrud på stedet, havde husets beboer observeret to mænd i indkørslen, inden de hurtigt forsvandt fra stedet. De beskrives således:

A: mand, 20-25 år, ca. 185 cm, spinkel af bygning. Iført sort tøj.
B: mand, 20-25 år, ca. 170 cm, almindelig af bygning. Iført sort tøj. Medbragte sort taske.

 

Derudover blev et indbrud på Grønnegangen i Snekkersten også anmeldt klokken 11.28. Det var sket mellem 09.01 og 9.50. Indstigningen var sket ved at opbryde en kælderdør, og fra stedet blev der stjålet kontanter og en kasket. Grundet gerningsstedets og -tidspunktets nærhed til de andre indbrud skal det også vurderes, om de to mænd kan sættes i forbindelse med dette indbrud.

 

Kørsel uden førerret, Charlottenlund

På Ordrupvej standsede en patrulje klokken 12.28 en 34-årig mandlig bilist fra Brøndby Strand. Ved forespørgsel kunne han ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han ikke havde erhvervet sig retten til at køre bil. Det blev han derfor sigtet for. Da det ikke var første gang, den 34-årige blev sigtet for sådan et forhold, blev hans køretøj denne gang beslaglagt.

 

Færdselsuheld, Dyssegård

På Plantevej i krydset ved Vangedevej skete der klokken 13.49 et færdselsuheld, da en cyklist blev påkørt af en bilist i forbindelse med et højresving. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men en ambulance blev alligevel tilkaldt for at tilse cyklisten.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om parterne i sagen.

 

Mistænkeligt forhold, Frederikssund

Klokken 14.07 blev det anmeldt, at en ansat i Børnehuset Mariendal på Frederiksborgvej klokken 12.303 havde observeret en mand, som stod og tog billeder af børnene i børnehaven hen over hegnet. Manden havde ikke umiddelbart en god forklaring på hans foretagende, og den ansatte bad ham stoppe med at tage billeder, hvorefter han forsvandt fra stedet.

En patrulje kørte til området, hvor de kiggede efter manden, som dog ikke længere var at finde i området. Nordsjællands Politi vil gerne tale med manden med henblik på at fastslå årsagen til hans foretagende på stedet.

Manden beskrives som: ikke etnisk dansk af udseende, 45-49 år, 175-185 cm, almindelig af bygning, brun i huden og med kort sort hår, hvori der var grå stænk. Iført rød langærmet trøje og grå bukser. Talte dansk.

 

Indbrud, Helsingør

Klokken 15.42 anmeldte en 68-årig kvinde fra Helsingør, at en fremmed mand klokken 15.30 via en åben hoveddør var gået ind i hendes lejlighed på Stengade, imens hun var et kort smut nede med skraldet. 

Da kvinden vendte retur og så manden i lejlighedens stue, påstod han, at han troede, det var en butik. Kvinden troede dog ikke på ham, og da hun så en rem stikke ud fra indersiden af mandens jakke, kunne hun se, at det var hendes egen taske, han skjulte under jakken. Dette fik manden til at påstå, at han gerne ville købe tasken, men kvinden bad i stedet bestemt manden om at forlade stedet, hvilket fik ham til at løbe ud af lejligheden og i retning mod havnen.

Manden beskrives som: Mand, østeuropæisk af udseende, 33-35 år, 180 cm, almindelig af bygning, hvid i huden, med sort kort hår. Han talte dansk og var iført en sort dunjakke, mørke bukser, og så medbragte han en lille sølvtaske om halsen. 

 

Kørsel uden førerret i påvirket tilstand, Hillerød

Klokken 16.07 blev en 26-årig mandlig bilist standset og kontrolleret på Batzkes Bakke. Bilisten fik narkometeret til at slå ud for cannabis, og en blodprøve skal nu fastslå, om han kørte bil i påvirket tilstand. Derudover havde manden også et kørselsforbud, og da det ikke var første gang, han alligevel havde sat sig bag rattet, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Skud, men ingen ulovligheder, Humlebæk

Klokken 16.42 blev det anmeldt, at der havde lydt skud nær Coloplast, og at en varevogn efterfølgende var kørt fra stedet, som kunne have relation til lydene. En patrulje blev sendt til området, og det lykkedes efter kort tid at få kontakt til varevognen, hvor en mand i køretøjet orklarede, at der ganske rigtigt havde lydt skud, idet han havde været på skydebanen for at indskyde sit våben.

Der var altså tale om et legalt forhold, men der skal alligevel lyde stor ros til anmelderen for at reagere på hændelsen og på at notere sig oplysninger om køretøjet.

 

Tyveri fra personbil, Fredensborg

Klokken 16.45 blev det anmeldt, at der imellem klokken 10.00 og klokken 16.00 var blevet kastet en sten igennem ruden i højre fordør på en bil holdende på en p-plads på Jernbanegade, hvorefter bilen var blevet gennemrodet. Der blev i den forbindelse stjålet et par solbriller.

 

Færdselsuheld, kørsel uden førerret og kørsel i påvirket tilstand, Birkerød

Klokken 17.21 skete der et færdselsuheld på Bistrupvej ud for Bistrup Dyreklinik. En 40-årig mandlig cyklist kørte på cykelstien mod Farum, da en varevogn pludselig drejede op på cykelstien, således cyklisten ikke kunne undgå at påkøre varevognen.

Politiet blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at varevognens fører, en 22-årig mand fra København, sad bag rattet, selvom han ikke besad retten til at føre bil. Derudover fik den 22-årige også narkometeret til at slå ud, hvorfor en blodprøve nu skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Cyklisten kom ikke umiddelbart fysisk til skade ved sammenstødet.

 

Kørsel uden førerret, Humlebæk

Klokken 17.54 overhalede en personbil et af politiets køretøjet på Helsingørmotorvejen i sydgående retning. Medarbejderne i politiets køretøk bemærkede i forbindelse med overhalingen, at føreren af personbilen sad med en håndholdt mobiltelefon, og bilen blev derfor bragt til standsning. Her forklarede den 39-årige mandlige bilist fra Helsingør, at han ikke havde noget kørekort, fordi han var blevet frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for at have sat sig bag rattet alligevel, ligesom han blev sigtet for at have benyttet en håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

Færdselsuheld, Frederikssund

Klokken 19.32 skete der et færdselsuheld, da en 21-årig mandlig bilist fra København kørte en varebil ad Frederikssundsvej i østgående retning og påkørte en lysreguleringssignal samt en lygtepæl i krydset Frederikssundsvej/Kirkebakken. Patruljen på stedet vurderede, at føreren fremstod påvirket, og han blev derfor kørt til udtagning af blodprøve, der skal fastslå, om patruljens vurdering var korrekt. Der skete umiddelbart ingen personskade ved færdselsuheldet.

 

Mistænkeligt forhold, Helsinge

Klokken 21.38 modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse fra en borger i Helsinge, som havde set ni unge mænd med maskeringer rende rundt i Helsinges gader, ligesom gruppen muligvis skulle have et eller flere bat med sig.

Nordsjællands Politi sendte adskillige patruljer til området, hvor en gruppe unge mænd sås løbe hastigt fra stedet via en sti ved Kongesgavevej. En enkelt 19-årig mand blev kort efter antruffet af en patrulje, og han fortalte, at han blot var ude på en aftentur. 

Der blev ikke indgivet yderligere anmeldelser fra Helsinge i løbet af aftenen, og Nordsjællands Politi nedtrappede derfor tilstedeværelsen i Helsinge kort før midnat.

 

Mistænkeligt forhold, Slangerup

Klokken 21.50 blev det anmeldt, at to unge mænd i 15-års-alderen et kvarters tid forinden var blevet antastet af en fremmed mand i Fakta, som udgav sig for at være fra politiet, ligesom han truede med dummebøde på vegne af rockerne. 

Den fremmede mand beskrives som: mand, dansk af udseende, lys i huden, skaldet, almindelig af bygning, ca. 177-180 cm, iført mørkfarvet Adidas-trøje og rygsæk.

 

Brand var ikke brand, Stenløse

Klokken 22.35 blev det anmeldt, at det muligvis brændte på et elværk på Blomstervej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men det viste sig, at det ikke brændte, men at der blot var tale om nogle gløder fra en turbostarter, og der var således ingen sag for politiet.

 

Kørsel uden førerret, Frederikssund

Klokken 02.31 blev en 28-årig mandlig bilist fra Humlebæk standset og kontrolleret på Hørup Skovvej. Her viste det sig, at han ikke havde generhvervet retten til at føre bil, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt den 10. - 11. september 2020 i Nordsjællands politikreds

Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler